Bedankt dat jij deze uitdaging samen met ons aangaat. Kijk op weekzondervlees.nl voor nog meer informatie en receptinspiratie, en volg ons op Facebook en Instagram!


‘‘Met elke week een dagje
zonder vlees maken we samen
het verschil voor de toekomst
van onze planeet.’’

DIT BESPAARDE JIJ

Dit heb jij bespaard tijdens de Week Zonder Vlees!

Straks mag jij met trots zeggen dat jij aan de Nationale Week Zonder Vlees hebt meegedaan! Wij hopen dat het je goed is bevallen en je de vegetarische smaak te pakken hebt. Want als jij vanaf nu een jaar lang één dag in de week geen vlees eet, heb je echt een enorme impact op het milieu. Je bespaart dan 1000 liter water, 6 kilo dierenvlees en 565 kilometer autorijden aan CO2-uitstoot. Doe jij mee?

130 liter water

76 km autorijden 

770 gram dierenvlees

Dit is een uitgave van Stichting Nationale Week Zonder Vlees
derde editie, 2020

DE NATIONALE WEEK ZONDER VLEES IS
HET NON-PROFIT PROJECT VAN GREEN FOOD LAB

COLOFON

Initiatief
Isabel Boerdam

Hoofdredactie
Mariëlle van Stek

Eindredactie
Sien van Tol
Kim Zoon

Culinair Redacteur
Lieske van der Waals

Grafisch ontwerp
Studio Suze Swarte
Laura Bolczek

Coverfoto
Lizette Schaap

Animatie
Vincent Bogers

Fotografie
Simone van den Berg
Alexandra Hereijgers

Team Week Zonder Vlees
Jody Vermeij
Lotte Kuijsters
Milou Peperkamp
Enza Bom
Manon Spijker
Marike Veldhuis
Sammie Eslamimoghaddam
Lauren Kreijger
Daniëlle van Kampen

Veel dank aan onze partners voor het mede mogelijk maken 

van de Nationale Week Zonder Vlees 2020!

ONZE PARTNERS

Bedankt dat jij deze uitdaging samen met ons aangaat. Kijk op weekzondervlees.nl voor nog meer informatie en receptinspiratie, en volg ons op Facebook en Instagram!


‘‘Met elke week een dagje
zonder vlees maken we samen
het verschil voor de toekomst
van onze planeet.’’

Straks mag jij met trots zeggen dat jij aan de Nationale Week Zonder Vlees hebt meegedaan! Wij hopen dat het je goed is bevallen en je de vegetarische smaak te pakken hebt. Want als jij vanaf nu een jaar lang één dag in de week geen vlees eet, heb je echt een enorme impact op het milieu. Je bespaart dan 1000 liter water, 6 kilo dierenvlees en 565 kilometer autorijden aan CO2-uitstoot. Doe jij mee?

Dit heb jij bespaard tijdens de Week Zonder Vlees!

770 gram dierenvlees

76 km autorijden 

130 liter water

Dit is een uitgave van Stichting Nationale Week Zonder Vlees
derde editie, 2020

DE NATIONALE WEEK ZONDER VLEES IS
HET NON-PROFIT PROJECT VAN GREEN FOOD LAB

Initiatief
Isabel Boerdam

Hoofdredactie
Mariëlle van Stek

Eindredactie
Sien van Tol
Kim Zoon

Culinair Redacteur
Lieske van der Waals

Grafisch ontwerp
Studio Suze Swarte
Laura Bolczek

Coverfoto
Lizette Schaap

Animatie
Vincent Bogers

Fotografie
Simone van den Berg
Alexandra Hereijgers

Team Week Zonder Vlees
Jody Vermeij
Lotte Kuijsters
Milou Peperkamp
Enza Bom
Manon Spijker
Marike Veldhuis
Sammie Eslamimoghaddam
Lauren Kreijger
Daniëlle van Kampen

Veel dank aan onze partners voor het mede mogelijk maken van de Nationale Week Zonder Vlees 2020!

Over de Nationale Week Zonder Vlees

Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst 130 liter water, 75 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees.

Vragen?

Heb je een vraag over de Nationale Week Zonder Vlees, wil je weten hoe je je inschrijft of ben je benieuwd naar meer informatie over het Week Zonder Vlees magazine? Kijk dan even rond op https://weekzondervlees.nl/faq/. Waarschijnlijk wordt jouw vraag hier beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via weekzondervlees@gmail.com.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel het Week Zonder Vlees magazine

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in magazine

Ben je op zoek naar iets? Gebruik deze zoekbalk om te door het hele magazine te zoeken.
Vul minimaal 3 karakters in.